Magnolija

Neprestano se pripremamo za život, ali nikad zapravo ne živimo.....


28.01.2014.

Kamila za rucak

Misljenja sam da sve treba probati, ali sam dugo vremena razmisljala kada sam trebala kupiti prepelice. Na kraju sam odustala jer nisam mogla da ih spremam a samim tim ni da jedem. Ne privlace me ni prepelicija jaja. No kada sam neki dan naisla na kamilje meso, kupih ga bez razmisljanja , vjerovatno zato jer izgleda kao I svako crveno meso. Jednostavno za pripremu I zaista ukusno, ako se zanemari pomalo jak miris dok se priprema. Malo za promjenu, jer vec smo odavno prepolovili prosjecnu upotrebu mesa, jer 20 I vise godina na nasem jelovniku je vise bijeloga mesa, a zadnjih 5 godina, sve vise I vise jedemo ribu I plodove mora. Vjerovatno je I to uslovljeno klimom I podnebljem, ali je uz obilje povrca I bezmesnih dana, znatno zdravije. Ali da se vratimo kamiljem mesu. Kamile su obicno veoma velike 300-400kg. Kamila zenka je nesto laksa, a zanimljivo je da je starije kamilje meso ukusnije, a duzim kuhanjem postaje jos ukusnije (tako tvrde kuhari) Tranzira se kao I svako drugo meso. U Australiji se priprema I lazanja od kamiljeg mesa , a u Emiratima se mjesa sa govedinom I janjetinom za veoma ukusne hamburger u elitnim restoranima. Nije masno!

Magnolija
<< 01/2014 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031