beats by dre cheap

Dubai sa stanovista gradjana:))

Dubai je zasigurno jedan od najpoznatijih gradova na svijetu, veoma trazena turisticka meta, grad avangardne arhitekture I modernog dizajna, prepoznatljiv grad. U isto vrijeme postoje i drugi nacini kako da prepoznate da se nalazite u Dubaiu. Evo nekihJ)

1.     Drzava Vas nagradjuje za mrsavljenje! Vise mrsate, vise zlata dobijete.

2.     Djeca I mladi ljudi strpljivo cekaju na prizemlju  lift  koji stize sa 23, 39 ili 59 sprata, da bi sisli  u prizemlje ili samo jedan sprat nize!

3.     Pjesacite 200 m do svog parkiranog auta da bi otisli po mlijeko u samoposlugu udaljenu 500m, naravno vozite I natrag, proklinjuci vjecnu guzvu!

4.     Kada zaboravite vas iPhone u taxiu I donesu vam ga kuci istog dana!

5.     Kada nakon petogodisnjeg boravka u gradu, pojma nemate kako se zove Vasa ulica, a gostima koji Vam dolaze u kucu pojasnjavate da stanujete pored bijelog ili sivog nebodera, sa crnim balkonima ili pored nebodera koji se zove  MAG, TAG ili nesto slicnoJ

6.     Ili ako Vam se dogodi nezgoda da se nadjete sami ili sa porodicom  usred nicega, daleko od civilizacije ali sa crknutim autom, I vec kada pocinjete da se nervirate I brinete, odnekuda se pojavljuje Arapski gentlmen u svom 4x4, pokrene vam auto I prije nego sto uspijete da mu se zahvalite odjuri dalje u pustinju…..

7.     Ako je Vas mjesecni racun za vodu mnogo veci od onoga za struju.

8.     Kada vozite autoputem , najvecom dozvoljenom brzinom od 140 kmh, ali vam je uvijek za petama drugi SUV, veci  I mocniji od vaseg, koji Vam ablenduje, opasno se priblizava I tjera Vas u stranu jer se njemu zuri…..

9.     I kao zadnja tacka na ovoj listi ali ne I posljednja barem za sada, zasigurno znate da ste u Dubaiu kada cekate da se bajramski praznici poklope sa nekim danom pred vikend, pa napravite most, ali na vasu nesrecu praznici uvijek imaju poneki radni dan izmedju, pa nista od putovanja ili odmora sa porodicom

Eto meni se Veoma dopao  ovaj kriticki  , istiniti opis Dubaia ali na humoristican nacin……..

Magnolija
http://magnolija.blogger.ba
10/10/2013 14:31